kolmapäev, 14. märts 2018

Pitssall Elumõnu

Mõnus on teha seda, mis sulle endale rõõmu pakub. Ja pitssallide kudumine on praegu üks sellistest tegemistest. Kahju vaid et ööpäevas vaid 24 tundi on, hädasti oleks vähemalt paari kolme tundi juurde tarvis. Aga siiski on saanud valmis järgmine pitssall. Kas teda just haapsalu salliks nimetada julgen, ei tea. Tehtud on ta küll kõiki haapsalu sallile omaseid võtteid kasutades.
Seekordne pitsiludus, millest sai piilupilti FB-s mõned päevad tagasi näha, on tehtud Liina Langi pitsilise koekirja Elumõnu järgi .Väga mõnus kudumine. Muster loogiline ja arusaadav. Muide ka eelmise salli muster kuulus tema loomingu hulka. Ja kindlasti tulevikus nii mõnigi veel.
Aga sall ise on siin:




Materjaliks jõulupunane Lana Gatto Harmony 2/30 100% meriino. Väga mõnus lõng kudumiseks. Kusjuures erinevalt eelmisest punasest lõngast ei hakanud see ka silmadele. Aga äkki on ööd vahepeal valgemateks muutuma hakanud :)  Varras 2,25. Salli mõõdud 85x185 cm. Mustrikorduseid sallis 6.
Hakkasin arvutama ka aega, mis salli kudumisele reaalselt kulus- umbes 40 tundi. See oleks tihedat kudumist täis. Aga tegelikkus venis rida realt iga hommikuste ja õhtuste veerandtunniste sutsakate kaupa umbes kuu vältel. Ja muide, millal on kõige parem aeg kududa? Pannkooke küpsetades. Täiesti võimalik. Ja keegi ei tule segama, sest pühapäevane pannkookide küpsetamine on püha :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar